Gefeliciteerd

 

Materialen

Open een nieuwe afbeelding in psp, in mijn geval is dat 2048 bij 400, maar je moet eventjes naar je eigen beeldresolutie kijken.

 

1) Voor je voorgrondkleur neem je #afd6e7 en voor je achtergrondkleur neem je #4d9ac4. Vul je laag met je voorgrondkleur, Ga naar aanpassen/Grofkorreligheid toevoegen/verwijderen en kies voor Grofkorreligheid toevoegen.

En vul het zo in als hier onder!

2) Neem een nieuwe rasterlaag en vul deze met je achtergrondkleur.

Ook hier pas je de Grofkorreligheid weer toe, als hier boven.

3) Open je masker in Psp en klik weer op je papiertje zodat deze geselecteerd is, en ga naar lagen/nieuwe maskerlaag/uit afbeelding

 

En zoek je masker op.

Vul weer in zoals hier boven staat. Lagen/samenvoegen/als groep samenvoegen.

Schuif deze laag naar links zodat er een brede rand ontstaat en pas een slagschaduw toe.

 

4) pak je tube, en kopieer en plak als nieuwe laag, eerst de dolfijn en zet deze op een mooie plaats onderin op je rand neer, en pas een slagschaduw als hierboven toe. Ga nu op de laag van de kwallen staan en kopieer en plak deze als nieuwe laag en zet deze boven de dolfijn neer. (ik heb deze tube met 70% verkleind). Vervolgens kies je een leuke lettertype uit, en zet je naast je rand een tekst neeren geef deze een slagschaduw,  ga naar afbeeldingen, vrij roteren, kies voor links en 90!  , zie voorbeeld,  Zet je naam op een mooie plaats neer.

Vervolgens alle lagen samenvoegen en je papiertje opslaan als jpg.

Ik hoop dat je het een leuke les vond!

Thea

(26sept 2011)

 

Mail Mij