Herfst Groet

 

Materialen

Met dank aan Lisa voor het gebruik van Halloween Essemble.

Open een nieuwe afbeelding in psp, in mijn geval is dat 2048 bij 400, maar je moet eventjes naar je eigen beeldresolutie kijken.

 

1) Voor je voorgrondkleur neem je #cf6705 en voor je achtergrondkleur neem je #821e00. Vul je laag met je voorgrondkleur, en klik op Selectie/alles selecteren en neem een nieuwe rasterlaag. Ga naar je Halloween essemble en verwijder de bovenste tekst laag en de onderste donkere (1) laag en de stamp laag (je kunt er ook het oogje aanvinken van deze drie, en ga de drie lagen die je nog overgehouden hebt, zichtbaar samenvoegen. Vervolgens kopieer je dit Halloween essemble en ga je weer terug naar je afbeelding waar je de essemble plakt in selectie.

2) Aanpassen/Vervagen/Gaussiaanse vervaging en zet het bereik op 10 en klik op ok

3)Effecten/Textuureffecten/Mozaļk glas met onderstaande instellingen

 

en zet de laagdekking op 34, want er moet opgeschreven worden. Effecten/Afbeeldingseffecten/Naadloos herhalen spiegelen en Bidrectioneel aanvinken.

4) Neem een nieuwe rasterlaag, en ga naar je selectietool, en maak een breede rand, zie mijn voorbeeld,

hoe groot precies is moeiljk aan te geven omdat iedereen met een andere beeldresolutie werkt. En vul deze met je achtergrondkleur.

Weer een nieuwe rasterlaag en selecteer deze en plak het Halloween essemble, staat nog in je geheugen.

Ga naar Aanpassen/Vervagen/Gaussiaanse vervaging met dezelfde instelling als eerder en Effecten/Textuureffecten/Mozaļek glas ook met de zelfde instellingen,  zet de laagdekking op 75, Ook hier weer een Naadloze herhaling toepassen, vervolgens plak je weer je Halloween essemble erin, als ie erg vertekent hierdoor, ga dan eventjes het gewoon plakken als nieuwe laag en dan met verkleinen kijken hoe het er het mooist in komt te staan!

5) Ga naar je selectietool en zet aan je rechterkant van je Breede rand een smal randje neer (zie voorbeeld) neem een nieuwe rasterlaag en vul deze met de kleur #dd9d27. Effecten/3D effecten/Afschuining binnen met onderstaande instellingen

Effecten/3D Effecten/Slagschaduw 1 - 1 - 100 - 1

dan nog een keer met min 1- min 1- 100 - 1

6) Neem een leuk lettertype en schrijf daarmee een tekst in het Overlay gedeelte van je Halloween Essemble!

Geef ook deze een slagschaduw, en zet je naam er op, en alles samenvoegen en opslaan als jpg

Ik hoop dat je het een leuke les vond!

Thea

(4 okt 2011)

 

Mail Mij